Wilt u als arts of specialist een bijdrage leveren aan een mogelijk nieuw geneesmiddel voor de behandeling van Parkinson?

Samenwerken tegen Parkinson

Helpt u mee?

De impact van de ziekte van Parkinson

We hoeven u niet te vertellen dat Parkinson grote gevolgen heeft voor patiënten en hun naasten. De levenskwaliteit verslechtert en medicijnen moeten in steeds grotere doses worden toegediend om werkzaam te blijven. Ruim 55.000 Nederlanders hebben de ziekte van Parkinson, naar verwachting stijgt dit aantal in de periode 2015-2040 met 71%. 

De beschikbare medicijnen genezen de ziekte niet, maar verlichten alleen de symptomen. Juist omdat de ziekte het leven van patiënten en hun naasten zo ingrijpend verandert en er waarschijnlijk veel meer patiënten bijkomen, is het belangrijk dat er een medicijn komt dat de ziekte vertraagt of stopt. Er lopen een aantal veelbelovende onderzoeken naar mogelijk nieuwe geneesmiddelen die door Parkinson-patiënten getest kunnen worden. Daarom zoeken we vrijwilligers met Parkinson, en daarbij kunt u een belangrijke rol spelen.

Hoe QPS helpt Parkinson te bestrijden

We willen Parkinson graag stoppen, vanwege de grote aantallen patiënten en verstrekkende gevolgen. Maar geneesmiddelenonderzoek is complex en vraagt om een speciale aanpak.

QPS doet al jaren onderzoek naar mogelijk nieuwe geneesmiddelen tegen Parkinson, dus hebben we veel specialistische kennis en ervaring. Ook zijn onze klinieken perfect toegespitst op de wensen van Parkinson-patiënten en zijn onze medewerkers speciaal getraind om met het ziektebeeld om te gaan. We zien het als onze missie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mogelijk nieuwe medicijnen tegen Parkinson, maar dat kunnen we niet alleen.

Daarom werken we graag samen met artsen en andere specialisten op het gebied van Parkinson. Zo kunnen we meer focus aanbrengen in het onderzoek, zodat de kans groter is dat er een succesvol medicijn komt. Uw hulp is daarbij erg belangrijk.

Wat u kunt doen om Parkinson te helpen bestrijden

Het uitvoeren van geneesmiddelenonderzoek is onmogelijk zonder vrijwilligers. Helaas is het niet makkelijk om vrijwilligers te vinden met Parkinson, die in sommige gevallen ook nog moeten voldoen aan specifieke eisen. Vaak weten mensen ook niet dat ze zo’n belangrijke bijdrage kunnen leveren. Daarom willen we graag met ze in contact komen. U kunt daarbij helpen door patiënten met Parkinson naar ons door te verwijzen. Bij interesse in een actieve samenwerking tussen u en QPS bespreken we graag gezamenlijke belangen met u. Uw tijdsinvestering kunnen we vergoeden.

We nemen graag
contact met u op

Als u hier vrijwillig uw gegevens achterlaat, nemen onze Parkinson-specialisten graag telefonisch contact met u op. U bespreekt de mogelijke samenwerking, krijgt antwoord op uw vragen en kunt eventuele vervolgstappen bepalen.